Aktualności

Śniadanie Wielkanocne

 

 W dniu 16 marca 2016 r uczniowie klasy I i II ZSZ kształcący się w zawodzie kucharz wspólnie z panią Małgorzatą Wawro nauczycielem przedmiotów gastronomicznych pięknie nakryli i udekorowali stoły oraz przygotowali tradycyjne świąteczne potrawy na śniadanie Wielkanocne.

Do dekoracji stołów zostały wykorzystane:

  • Bielizna stołowa taka jak: obrusy, skirtingi
  • Zastawa stołowa: filiżanki, talerze płytkie, głębokie oraz deserowe, sztućce i szkło.

Dodatkowymi dekoracjami wykorzystywanymi były elementy ozdobne związane ze Świętami Wielkanocnymi np. : bazie, bukszpan, pisanki, zajączki, kurczaczki, baranki, koszyczki, kwiaty, serwetki.

Na stole znalazły się następujące potrawy :

  • jajka faszerowane szynką ,serem i papryką 
  • ser jajeczny 
  • sos chrzanowy 
  • babki wielkanocne
  • keksy 
  • muffinki 
  • pieczone kurczaczki i zajączki

Zobacz galerię