Aktualności

Potwierdzamy swoje kwalifikacje zawodowe

 III Miejsce dla Wiolety Sobolak i wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej uczennic III klasy ZSZ w Wojewódzkim Konkursie na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz w Gorlicach.
W dniu 18 stycznia 2018 r w Zespole Szkół Zawodowych w Gorlicach odbył się Wojewódzki (Okręgowy) Konkurs na Najlepszego Ucznia w Zawodzie kucharz.
W eliminacjach wzięło udział 8 uczniów z 5 szkół: Biecza, Iwonicza Zdroju, Gorlic, Pilzna i naszej szkoły. Tematem przewodnim konkursu były: Potrawy z drobiem w roli głównej. Tematyka turnieju obejmowała wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne w zakresie przedmiotów gastronomicznych poszerzonych o literaturę zawodową.

 Uczniowie musieli w ciągu 60 minut rozwiązać test a następnie wykonać potrawy.
 Wioleta Sobolak przygotowała: Przysmak drobiowy z pomidorami i mozzarellą podany z kulkami szpinakowymi, kalafiorem czerwonym i sosem serowym zajmując III miejsce w konkursie, będące równoznacznym zakwalifikowaniem się do konkursu ogólnopolskiego, który odbędzie się w kwietniu w Zabrzu. Natomiast Klaudia Żebracka przygotowała: Filet drobiowy z nadzieniem brokułowym podany z tortillą ziemniaczaną, salsą pomidorową i glazurowaną marchewką otrzymując wyróżnienie. 

Uczennice do konkursu przygotowywała Pani Małgorzata Wawro. Gratulujemy Wioli i Klaudii życząc dalszych sukcesów.